18 Nisan 2013 Perşembe

YouTube Yüklenen Videolarına Nostaljik Özellikler Uyguladı


youTube’dan medya dünyasının ve film severlerin ortak teknolojisi VHS kaset filtresi geliyor!


Liderliği elinden bırakmayan sosyal video paylaşım platformu Youtube, sürekli geliştirdiği projelerinin üstüne bir yenisini daha ekledi. Nostalji severlerin ve VHS kaset mücadelesiyle büyüyen kuşakların, adeta vazgeçilmesi haline gelecek bir özellik ile karşı karşıyayız.
Yeni bir filtreleme teknolojisini 54.yaş gününe denk getiren Youtube, tarihi ve yaşanmışlıkları kullanıcılarla buluşturuyor. Artık istediğiniz herhangi bir içerik, nostaljiyle ilgili filtrelemeyi seçtiğiniz anda puslu, eski analog film şeritlerini hatırlayan çizgiler ve yıpranma izleri bulunan bir video haline dönüşecek.
Kendinizi o yıllara ve yaşanmışlıklara bırakırken, Youtube’un size yaşattığı tarih kokan video filtresi HD kalitesini orjinalliğe dönüştürüyor. Bu nostalji kokan özelliğin sadece bir doğum günü kutlaması mı yoksa kalıcı bir özellik mi olacağı henüz bilinmiyor.
İçerik olarak ayırt etmese de, nostaljik müzikler ve klipler, filmler, ve bazı eğitim videolarında bu filtrenin aktif olmadığını da söyleyelim. Bu özelliğin çalışmasındaki kriter ise videonun kaliteli bir formatta yüklenmiş olması veya HQ-HD destekli olması.
Youtube tarafından henüz resmi bir duyuru gelmemesiyle beraber birçok yapım ve kurgu setlerinde bu özelliğin fazlasıyla talep göreceğinden bahsedebiliriz.

Casuskulaklari.blogspot.com Hakkında.


Blogum ilk yayınından bu güne , Casus kulaklık Micro ortam dinleme cihazı ve Güncel Teknoloji haberleri ve Ürünlerini , tüm blogger kullanıcılarına ulaştırmak için Sizlerleyim bu süre içinde...Lütfen Eklenen konu Makale vb Ürünler hakkında Bilgilerinizi Düşünce ve Fikirlerinizi Belirtiniz..

Bizi Facebook ve Twitter üzerinden de takip edebilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder