13 Ağustos 2013 Salı

Kablosuz Kamera Nedir Özellikleri Nelerdir Nerelerde Kullanılır

"Kablosuz Kamera"ilk anda kulağa hoş gelmektedir. Kablo çekme derdi yok – tak çalıştır. Ancak gerçekler bu kadar basit değil. Büyük cctv sistemleri, şehir izleme, mobese sistemlerinde kablosuz görüntü ve data aktarımı kullanmaktayız ancak burada anılan kablosuz sistem ev – ofis sistemlerinde kullanılan kablosuz kameralardır ve biz tavsiye etmiyoruz. Kablosuz kameraların avantajları:
* kablo çekme derdi yok Kablosuz kameraların dezavantajları:
 * Piyasada satılan ürünlerin %90 ı CMOS tur. CMOS kameraları anlatmamıza gerek yok.
CCD kablosuz kameralar çok pahalıdır.
 * CCD kamera kullanıp alıcı – verici kullanarak kablosuz sistem kurmak mümkün olabilir. Bununda problemleri aşağıda anlatılmıştır.
 * Kamerada kullanılan piller en fazla 4 saat dayanmaktadır. 4 saatlik çalışma pek çok yerde yetersizdir. Dolayısıyla besleme kablosu gerekmektedir. Bu da kablosuzluk espirisini zayıflatmaktadır.
 * Kablosuz sistemler dış etkilere çok açıktır. Elektriksel gürültü yayan cihazlar – telsizler – atmosferik olaylardan çok etkilenir. 40 yılda bir kez gerekli olduğunda şimşek çakar görüntü gider.
 * Güvenlik sorunu vardır. Kullanılan frekans saınırlıdır. 1.2 – 2.2 – 3.6 – 4.2 – 5 GHz kullanılmaktadır. Bu frekansları tarayan başka biri rahatlıkla görüntüyü izler.
 * İthalat prosedürü çok çok zordur. özel izinler le ithal edilebilir. Halbuki piyasada satılan cihazların %90 ı kaçaktır.

ÖNEMLİ : BATI ÜLKELERİNDE KABLOSUZ SİSTEMLER GÜVENİLMEZ GÜVENLİK SİSTEMLERİDİR. GÜVENLİK SİSTEMİ KURAN BİRİSİ SİGORTA YAPTIRDIĞINDA GÜVENLİK SİSTEMİ İNDİRİRMİNDEN YARARLANIR. ANCAK KABLOSUZ SİSTEM KURANLAR İNDİRİMDEN YARARLANAMAZ.
 Yukarıdaki nedenlerle kablosuz sistemler kullanmıyoruz – kullanılmasını tavsiye etmiyoruz. Profesyonel sistemlerde UYDU – GSM den elbette yararlanıyoruz. Aşağıda listelenen benzer konular ilginizi çekebilir

 KABLOSUZ ALARM SİSTEMLERİ HAKKINDA BİLGİ MOBESE SİSTEMLERİ KONUSUNDA BİLGİLER
 cctv ürünleri Güvenlik sektöründen haberler İphone 2G için DVR yazılımı Bu yazıda Kablosuz kamera sistemleri ne demek?

 Kablosuz kamera sistemleri açıklaması nedir? Kablosuz kamera sistemleri manası ne demektir? Kablosuz kamera sistemleri nerde kullanılır? Kablosuz kamera sistemleri nasıl çalışır? Kablosuz kamera sistemleri nedir? Kablosuz kamera sistemleri nasıl yapılır? sorularının cevabı verilmeye çalışılmıştır. Açıklamasını bulamadığınız sorunuzu bize yazdığınızda sitemizde yayınlanıp cevaplanmaktadır.


Casuskulaklari.blogspot.com Hakkında.


Blogum ilk yayınından bu güne , Casus kulaklık Micro ortam dinleme cihazı ve Güncel Teknoloji haberleri ve Ürünlerini , tüm blogger kullanıcılarına ulaştırmak için Sizlerleyim bu süre içinde...Lütfen Eklenen konu Makale vb Ürünler hakkında Bilgilerinizi Düşünce ve Fikirlerinizi Belirtiniz..

Bizi Facebook ve Twitter üzerinden de takip edebilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder