6 Ağustos 2013 Salı

Casus böcek nedir Nerelerde kullanılır casus böcek tespiti kolaylıkları

Böcek Nedir?
 
Böcek, ortamda bilginiz dışında yerleştirilmiş görüntü ve ses kaydı yapan ya da uzaktaki bir noktaya aktaran cihazlardır. Bu cihazların kullanım alanları sınırsız olup TV, yazıcı, mouse, priz, telefon, uydu alıcısı gibi her türlü objenin içerisine yerleştirilebilir. Casus böcekler çalışma yöntemlerine göre sınıflandırılır. Bunlar; GSM tabanlı ve kablolu, RF vericili olanlar kablosuz, hafızasına kayıt yapan cihazlardır. Casus böcekler çalışması için gerekli olan enerjiyi kendi bataryasından aldığı gibi yerleştirildiği cihazdan da alabilir. Bu durumda sınırsız dinleme süresi olur.
 
Casus Dinlemeleri Nasıl Yapılır?
 
2000m'ye kadar, kablosuz casus böceklerle uzaktaki bir noktadan alıcı cihazla ortam dinlemesi yapılabilir veya görüntüler alınabilir. Ancak GSM tabanlı kablosuz dinleme cihazlarında böyle bir sınırlama söz konusu değildir. Dünyanın herhangi bir noktasından ortam dinlemesi kolaylıkla yapılabilir. Sese duyarlı modda hafızasına kayıt yapan cihazlarla günlerce dinleme yapılabilir. Fakat enerji beslemesi olan bir yere yerleştirilen kayıt cihazları hafızası dolana kadar ses ve görüntü kaydı yapar. Bu yüzden kayıt süresi birkaç ay olabilir. Lazerli dinlemelerde ortama herhangi bir böcek yerleştirilmesine gerek yoktur. Pencere camına tutulan lazerle ortamdaki sesin camda yaptığı titreşimler ses dalgalarına çevrilerek birkaç kilometre uzaklıktan dinleme yapılır. Ortama böcek yerleştirilmeden casus cep telefon yazılımlarıyla da dinleme yapılabilir. Telefon kapalı olsa bile casus yazılımlarla görüşmelerin dinlenmesi, ortam dinlemesi gps ile yer tespiti yapılabilir. Farklı bir dinleme metodu olarak elektrik hatları üzerinden ses gönderebilen cihazlar ise ortamdaki prizlere yerleştirilen ses alış ve elektrik hattı üzerinden transferi sağlayan modülatör üniteleri ile mümkün olmakta, dinleme ancak aynı bina içindeki bir cihaz ile yapılabilmektedir. 
 
CASUS DİNLEME TESPİTİ KOLAY MIDIR?
 
Casus dinleme cihazları teknolojinin ilerlemesiyle birlikte mikro boyutlara inmiş, teknikleri de daha çok gelişmiştir. Ancak böcek arama konusunda uzman kişiler ve profesyonel cihazlar sayesinde tespit edilebilir. Tüm casus dinleme yöntemleri için farklı teknikle arama yapılmakta ve farklı cihazlar kullanılmaktadır. Örneğin; hafızasına kayıt yapan bir böceği frekans tespit cihazıyla tespit etmek mümkün değildir ve Jammer cihazlarıyla engellemekte imkânsızdır. 
 
CASUS DİNLEMELERE KARŞI NE GİBİ ÖNLEMLER ALINABİLİR?
 
Bulunduğunuz ortamda bir risk algıladıysanız veya şüphe duyuyorsanız böcek arama konusunda hizmet veren bir firmadan böcek arama hizmeti ya da danışmanlık hizmeti almalısınız. Bunun dışında yapabilecekleriniz:
- Ofisinizde bulunan eşyalara ufak işaretler koyabilirsiniz. Mesela masanızın yanında duran 3'lü prize ufak bir işaret koyarak her gün bu işareti kontrol edebilirsiniz. Priziniz aynı görünümde olan dinleme cihazı yerleştirilmiş olanıyla değiştirilirse bunu hemen fark edebilirsiniz. Bu yöntemi telefon ahizenize, bilgisayar hoparlörünüze, klavyenize, farenize uygulamanız büyük fayda sağlayacaktır.
- Casus cep telefonu yazılımlarını tespit etmeniz çok zordur ancak bu programları bazı hatalarından anlayabilirsiniz. Örneğin; telefonunuzun pil ömrü bir anda azalmaya başladıysa, ekran ışığı kendiliğinden yanıyorsa, faturalarınızda sms ücretleri kullanmadığınız halde artmaya başladıysa telefonunuzda casus yazılım olma ihtimali var demektir. Bu durumda, telefonunuzu casus yazılım konusunda uzman bir firmaya muayene ettirmeli veya en azından fabrika ayarlarına döndürerek yazılımın silinmesini deneyebilirsiniz. Bahsedilen konular ve önlemler birçok casus yazılımda işe yaramaktadır fakat bunların dışında kalan casus yazılımlar da vardır.
- Hediye gelen eşyalarınızı mümkün olduğunca uzağınızda tutmalısınız.
- Tamire gönderilip geri gelen eşyalarınızı mutlaka kontrol etmelisiniz.
- Çok özel görüşmelerinizde telefonunuzu ve bilgisayarınızı kapatmalı ve bataryalarını çıkarmalısınız.
- Kullanmadığınız sürece web kameranızı ve dizüstü bilgisayarınızın kamerasını kapatmalısınız.
Casus dinlemelere karşı alabileceğiniz daha birçok önlem ve kafanıza takılan her türlü soru için firmamızla irtibata geçebilirsiniz.
 
BÖCEK ARAMA HİZMETİNİN ÜCRETİ NEDİR?
 
Arama hizmetimiz "Standart Arama Hizmeti" ve "İleri Seviye Arama Hizmeti" olarak iki seviyede sunulmaktadır. Fiyatlar, arama yapılacak mekanın bulunduğu şehir, aranacak ortamın büyüklüğü (m2) baz alınarak oluşturulmaktadır. Arama hizmeti uzman SPYSHOP personeli tarafından verilmektedir. Böcek tarama hizmetinin yurtdışında ya da şehir dışında sunulması halinde ulaşım, gerekliliği halinde konaklama, yurt dışı aramalarında gerek duyulabilecek vize ve benzer ekstra masraflar da fiyatlara ayrıca yansıtılmaktadır. Hizmet fiyatlarımızın kesinlik kazanması için lütfen teklif isteyiniz.
 
BÖCEK ARAMA HİZMETİ NE KADAR SÜRMEKTEDİR?
 
Ortamın büyüklüğüne ve eşyaların yoğunluğuna göre 100-150 m2 aralığındaki bir alan yaklaşık 2-3 saat kadar sürmektedir.  İleri seviyede arama ve önlemler için bu süre yarım gün ile bir gün arasında değişmektedir.
 
ORTAMDA BÖCEK BULUNURSA NE YAPMALIYIM?
 
Aramalarımız sonucunda casus cihaz tespit edilirse, dilerseniz cihaz yerinden çıkarılarak size teslim edilir veya cihaz muayene ederek hakkında bilgi edinmeye çalışırız. İkinci bir seçenek olarak da cihazın yeri tam olarak tespit edilir ve hiçbir müdahalede bulunulmadan adli kurumlara bildirebilirsiniz. 
 
CASUS BÖCEK SATIŞI VE YERLEŞTİRME YAPIYOR MUSUNUZ?
 
Firmamız "Güvenli alanlar sağlar." sloganıyla yola çıkmıştır ve kesinlikle casus böcek satışı ya da uygulaması yapmamaktadır. Hedefimiz dinlemeleri tespit ve temizliktir. 
 
CASUS DİNLEME/İZLEME ENGELLEMEK MÜMKÜN MÜDÜR?
 
Dinleme ve izleme cihazlarının kullanıldıkları yöntem bakımından birkaç çeşidi vardır. Bunlardan Kablosuz dinleme-izleme olanları (RF) olarak adlandırılır. Kablolu dinleme ve izleme, Lazerli dinleme ve DVR kayıt cihazları bu dinleme yöntemleri sadece kablosuz RF dinleme jammer cihazlarıyla engellenebilir. Ancak diğer yöntemleri engellemenin bir yolu yoktur. Yine de profesyonel cihazlarla tüm bu yöntemleri kullanan cihazların tespiti mümkündür.
 
ARAMA YAPILACAK ORTAMDA NASIL BİR ÇALIŞMA YAPIYORSUNUZ?
 
Öncelikle arama yapılacak ortamda risk analizi yapıyor ve uygun cihazlarımızda taramaya başlıyoruz. Tarama işlemimizi kablosuz frekans taramasıyla başlatıp ortamda bulunan tüm frekansların analizini yaparak varsa kablosuz casus cihaz yerini noktasal olarak tespit ediyoruz. Daha sonra termal kamerayla tüm ortam incelenerek duvarın içerisine dahi gizlenmiş olsa da kablolu veya dvr casus cihazları tespit ediyoruz. Telefon hatlarını, elektrik hatlarını inceleyerek bunlar üzerinde cihaz varsa tespit ediyoruz. Ve daha birçok dedektör cihazımızla her metrekareyi titizlikle tarayıp %100 temiz olduğundan emin oluyoruz.
 
CASUS URUNLERİ BU SEKTÖRE NE GİBİ KATKILAR SAĞLIYOR?
 
Spyshop şirketi, sürekli yenilediği profesyonel cihazlarla ortamda tarama ve temizlik yapmaktadır. Bununla birlikte gizli dinleme ve izleme alanında edindiği tecrübelerle tarama ve temizlik sonrasında müşterilerine casusluktan korunma yöntemlerini öğretmektedir. 

Casus kulaklıkları ve casus kulaklık ürün çeşit modelleri ortam dinleme cihazı nelerdir nerelerde kullanılır bilgi ve online satış ve fiyatları için http://www.casusurunleri.com'u ziyaret edebilirsiniz...

Casuskulaklari.blogspot.com Hakkında.


Blogum ilk yayınından bu güne , Casus kulaklık Micro ortam dinleme cihazı ve Güncel Teknoloji haberleri ve Ürünlerini , tüm blogger kullanıcılarına ulaştırmak için Sizlerleyim bu süre içinde...Lütfen Eklenen konu Makale vb Ürünler hakkında Bilgilerinizi Düşünce ve Fikirlerinizi Belirtiniz..

Bizi Facebook ve Twitter üzerinden de takip edebilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder