13 Ağustos 2013 Salı

Ağustos Ayının, Fiyatına Göre En İyi 10 Android Telefonu!

Fiyatına göre yüksekten düşüğe doğru sıraladığımız, Ağustos ayının en alınabilir Android telefonları listesi karşınızda. Bakalım hangi modeller en ideal seviyede?





Geçtiğimiz ay hazırladığımız "Temmuz Ayının En iyi Android Telefonları"adlı içeriğimizin bir yeni sürümü olan Ağustos ayı yazımızla karşınızdayız. Geçtiğimiz ayki içeriğimize buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca Haziran ayını değerlendirdiğimiz ilk yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz.
Geçtiğimiz yaz ayları içerisinde yine pek çok modelin tanıtıldığı Androidarenasında, ülkemizde de yeni modeller satışa sunulmuş oldu.
Geçtiğimiz ay Samsung'un Galaxy S4 ailesini ülkemizde satışa sunduğunugördük. Galaxy S4 ve S4 Mini modelleriyle başlayan aile, Galaxy S4 Zoom ve Galaxy S4 Active gibi modellerle devam etti. Ayrıca Samsung,6.3 inçlik Galaxy Mega 6.3'ü de satışa sunmuştu.
Samsung'un Galaxy Note 2 modelinin karşısına oldukça iddialı bir şekildeçıkan ve ben de buradayım diyen LG Optimus G Pro'da bu ay listemize girdi.
Sony, orta alt ve orta üst segmentteki iddialı Xperia LSP ve Zmodelleriyle listemizdeyken; bu kadar yoğun rekabet içerisinden sadece 10 modeli seçmek de ayrı bir güç.
Yine bu içeriğimizde, önceki iki ayda yaptığımız gibi Android işletim sistemini kullanan telefonlar arasında, farklı fiyat segmentlerine göre en alınabilir modelleri sıralıyoruz.  
Sıralamamız yüksek fiyattan, 800 - 1000 TL seviyesine kadar gitmekte. O zaman sıralamamıza başlayalım.
NOT: Türkiye'de satışa çıkan ve alınabilir telefonları sıraladığımız için, LG G2 ve Xperia Z Ultra gibi Snapdragon 800 işlemcili üst seviye modelleri sıralamaya dahil etmedik. Uygun fiyattan bulmadıkça okurlarımıza en üst segmentte telefon almak için biraz sabırlı olmalarını öneriyorum.
Samsung Galaxy S4
Türkiye'de satılan Galaxy S4'ün Exynos 5 Octa işlemcisiyle geldiğni biliyoruz. Bu ilk nesil Exynos 5 Octa işlemcisi, PowerVR'ın 3 çekirdekliSGX544MP3 grafik işlemcisini kullanıyor. Bu grafik işlemci, en son Androidsürümüyle beraber gelen en büyük yeniliklerden biri olan OpenGL ES 3.0desteğine sahip değil.
Snapdragon 600 işlemcisinin kullanıldığı Galaxy S4 LTE sürümü gibi özelROM desteği ve OpenGL ES 3.0 desteğinden yoksun olan Exynos 5 Octaişlemcili Galaxy S4, handikaplı da olsa hala alınabilecek en ideal telefonlardan bir tanesi.
Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemini kullanan akıllı telefonGalaxy Note 3 modelinde Android 4.3 kullanacak olan Samsung'un ilk güncelleyeceği cihaz olma ünvanını da arkasına almış durumda.Samsung'un rakiplerine baktığımızda güncelleme konusunda oldukça sıkıntılı olduğu görülüyor.
Şimdilik Snapdragon 800 işlemcisini kullanan modeller ülkemize gelmeden, iyice ucuzlayan fiyatıyla Samsung Galaxy S4, hala alınabilecek en iyiAndroid model olarak dikkat çekiyor.
S4'ün en büyük rakibi HTC Onezengin müzik, kamera ve yazılımözelliklerine ek olarak kaliteli malzemesiyle aynı fiyatta S4'e göre daha alınabiilir duruyor. Fakat Galaxy S4'ün fiyatı artık ucuzlamaya başladı. Bu yüzden üst segmentte en alınabilir telefon tercihimiz de Galaxy S4'e kaydı.
DDR3 tabanlı 2 GB RAM, 5 inç boyutundaki Super AMOLED Full HDekran,13Megapiksel kamerave 2600 mAh batarya gibi güçlüözelliklerle satışa sunulan telefon, kullanıcılarını pek çok açıdan memnun ediyor.
Performans testlerindede açıkça görülen bu güç, Samsung'un TouchWiz arayüzünün bazı takılmalarına engel olamasa da kullanıcılarına iyi bir deneyim sunuyor.
Açıkcası SamsungGalaxy S4 ile beraber kullanıcılarına başka hiç bir firmanın sunamadığı deneyimleri sunuyor. Ses ve hareket kontrolünün yanı sıra, pek çok yeni sensör ve algılama teknolojisinin bulunduğu Galaxy S4, en çok özellikle gelen Android telefon.
HTC One ile Galaxy S4 arasında hangisi iyi sorusuna verilebilecek tam net bir cevap yok. HTC One için daha kaliteli kasa ve multimedya özelliklerisunuyor diyebiliriz. Fakat SamsungGalaxy S4 ile daha yüksek birdonanım gücü, microSD ve çıkarılabilir batarya ile kapak özgürlüğü gibi küçümsenmeyecek özelliklerle geliyor.
Eğer Android cihazları kurcalamayı seven ve sonuna kadar zorlayarak kullanacaklar için, Galaxy S4 üst segmentteki en iyi seçenek olacaktır. HTC One ile Galaxy S4, biraz farklı kullanıcılara hitap ediyor. O yüzden ikisi de esasında aynı alınabilirlik seviyesinde.
Samsung'un ek yazılım özellikleri, hızlı güncelleme sunması gibi ekavantajlara sahip olduğunu da okurlarımıza aktaralım.
Fiyat:16 GB'lık sürüm çeşitli indirimler ve kampanyalarla 1550 TLseviyesine kadar garantili olarak bulunabiliyor. Fiyat olarak genelde 1550 ve 1750 TL aralığında.

Casuskulaklari.blogspot.com Hakkında.


Blogum ilk yayınından bu güne , Casus kulaklık Micro ortam dinleme cihazı ve Güncel Teknoloji haberleri ve Ürünlerini , tüm blogger kullanıcılarına ulaştırmak için Sizlerleyim bu süre içinde...Lütfen Eklenen konu Makale vb Ürünler hakkında Bilgilerinizi Düşünce ve Fikirlerinizi Belirtiniz..

Bizi Facebook ve Twitter üzerinden de takip edebilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder