17 Nisan 2013 Çarşamba

Teknoloji Gözlükleri Google Glass’ teknik özellikleri Fiyatları


Google, son teknoloji gözlükleri Google Glass’ın teknik özelliklerini duyurdu.
İşte Google Glass’ın özellikleri
İşte Google Glass’ın özellikleri
Google, bir yıldan fazladır teknoloji dünyasının gündeminden düşmeyen en son teknoloji gözlükleri Google Glass’ın teknik özelliklerini duyurdu. 5 megapiksel kamerası bulunacak gözlük, 720p video kayıt özelliğine sahip olacak ve 16 GB belleği bulunacak. Google, gözlüğü deneme hakkı kazanan ilk 2 bin kişiye kargonun yolladığını da açıkladı.
Google, hayata bakış açımızı değiştireceği öne sürülen artırılmış gerçeklik ürünü Google Glass’ın teknik özelliklerini sonunda açıkladı. ABD’li teknoloji devi, üretim hattındaki yerini aldığı belirtilen gözlüğün, Google Drive bulut depolama hizmetine erişimi sayesinde 16 GB flash belleğe sahip olacağını, bu belleğin 12 GB’lık kısmının kullanıcılar tarafından kullanılacağını belirtti.
1,500 dolardan satılacak olan Google Glass, 5 megapiksel kamerasıyla 720p video kayıt özelliği sunacak. Wi-Fi bağlantı özelliği bulunacak Google Glass’ın kablosuz bağlantı erişimi 802.11 B/G standardında, yani beklenenin altında bir hızda olacak.
GPS ve SMS özelliği de bulunacak olan gözlük, Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich) ve üstündeki işletim sistemlerini kullanacak.
CNET’in verdiği teknik bilgilerin genel görünümü ise şöyle:
- Burna oturan kısımla çerçeve her surata oturacak şekilde ayarlanabilecek,
- İki farklı ebatta ekstra burun ayarı seçeneği olacak,
- 2,5 metreden 63,5 cm genişliğinde HD formatında görüntüye eşdeğer ekran çözünürlüğü sunacak,
- 5 megapikel fotoğraf çekimi,
- 720 piksel video kayıt,
- Kemik iletimi teknolojisiyle ses aktarımı,
- Wifi – 802.11b/g ve Bluetoothn bağlantı özellikleri,
- 12 GB kullanılabilir bellek, Google bulut erişimi ile 16 GB’a kadar yükseltme,
- Hangout (video konferans) ve video kayıt gibi özellikler betaryayı daha hızlı tüketecek içerikler olacak,
- Micro USB kablosu ve şarj aletiyle sunulacak. USB bağlantısı şarj aletiyle uyumlu olacağı için kaybedilmemesi önemli,
- Bluetooth özelliği olan her telefonla uyumlu olacak,
- MyGlass uygulaması Android 4.0.3 veya üstündeki işletim sistemlerini gerektirecek. Uygulama sayesinde GPS ve SMS kullanılabilecek.
PROTOTİPLER DAĞITILMAYA BAŞLANDI
Google, dün akşam Google Glass’ın özelliklerini duyurduğu gibi, geçtiğimiz yıl San Francisco kentinde düzenlenen I/O Developer konferansında gözlüğü denemek için başvuranlar arasından seçilen kişilere prototiplerin yollandığını açıkladı.
Toplamda 8 bin kişinin denemesi beklenen gözlük, ilk olarak 2 bin kişiye yollandı. Google, prototipleri deneyecek kişilere bir de mektup gönderdi. Mektupta, ‘Glass Explorer Edition’ kullanan ilk kişiler olacak kullanıcılara ‘başından beri bize inandığınız ve öncülerimiz olduğunuz için teşekkürler’ denildi.

Casuskulaklari.blogspot.com Hakkında.


Blogum ilk yayınından bu güne , Casus kulaklık Micro ortam dinleme cihazı ve Güncel Teknoloji haberleri ve Ürünlerini , tüm blogger kullanıcılarına ulaştırmak için Sizlerleyim bu süre içinde...Lütfen Eklenen konu Makale vb Ürünler hakkında Bilgilerinizi Düşünce ve Fikirlerinizi Belirtiniz..

Bizi Facebook ve Twitter üzerinden de takip edebilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder