11 Nisan 2013 Perşembe

Casus ürünlerine büyük ilgi Neden gün geçtikce artıyor ?


Yurtdışından ithal edilen ve istenilen yerdeki konuşmaların dinlenmesini sağlayan çocuk oyuncağı ve cep radyosu şeklindeki casus kulaklıklar, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. İnternet üzerinden sipariş edilen ortam dinleme ve telefon dinleme cihazları da casus ürünleri piyasasının en çok satan cihazlarının başında yer alırken, ürünler "Komşunuz hakkınızda ne konuşuyor, eşiniz sizi aldatıyor mu?" sloganlarıyla satılıyor. 
Son aylarda ithalatçı firmalar tarafından özellikle Çin'den getirilen casus kulaklıkların iç piyasada uygun fiyatlara satışa sunulması, başkalarını dinlemeyi sağlayan ürüne talebi yoğunlaştırdı. Meyve veya şirin bir ayı şeklindeki çocuk oyuncağı ya da bir el radyosu görünümünde olan casus kulaklıkların temel amacı ise açık ve kapalı mekanlarda konuşulanları dinlemek. Casus kulaklıkların daha profesyonel olanlarında ise alete bağlı olan ufak bir çanak anten şeklindeki alıcı sayesinde 2 km'lik bir alanda antenin yönü doğrultusunda konuşulanlar dinlenebiliyor. Casus kulaklık ürünlerinin satışını yapan Decorland mağazası yetkilileri Pınar ve Hakan Akıncı, dinleme mesafesine göre iki çeşidi olduğunu belirterek, 2 km etki alanına sahip olanının 50 YTL, 100 metre alanda etkili olan oyuncak görünümlü olanın ise 5 YTL'den satıldığını ifade ediyor. Casus kulaklıklara eklenen çubuk şeklindeki aparatın toprağa gömülmesiyle, toprağın altındaki karınca ve böceklerin bile seslerinin dinlenebildiğini söyleyen firma yetkilileri, casus kulaklara çok çeşitli alanlardaki kişilerin satın aldıklarını ifade etti. 
Özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerdeki medya mensuplarının casus kulaklıklara büyük ilgi gösterdiğine dikkat çeken firma yetkilileri, mikrofonların sesleri almaya yetmediği alanlardaki konuşmaların kameralara eklenen bir cihaz sayesinde kaydedilebildiğini de belirtti. Uzaklardaki konuşmaları net bir şekilde dinlemeyi sağlayan casus kulaklıklara ev hanımlarından da büyük talep geldiğine işaret eden firma yetkilileri, fiyatı uygun olan ve daha az dikkat çeken oyuncak görünümlü kısa mesafe etki alanına sahip casus kulaklık çeşidinin daha fazla satıldığını da söyledi. 
İnternet alışveriş sitelerinden de yoğun olarak satışı yapılan casus kulaklıkların yanı sıra kalem pil büyüklüğündeki alan dinleme cihazları da satılıyor. Pil büyüklüğündeki cihaz herhangi bir yere gizlenerek, alıcı kulaklığı sayesinde ortamdaki konuşmalar FM bandı üzerinden dinlenebiliyor. İnternet sitelerinde casus ürünler "Eşiniz sizi aldatıyor mu, çocuklarınız ne işler çeviriyor, komşularınız sizin hakkınızda ne konuşuyorlar?" gibi ilginç reklam sloganlarıyla tanıtılırken, casusluk aletlerinin duvar dinleme aparatları dahi bulunuyor. Piyasada kolaylıkla bulunabilen casusluk ürünleri arasında James Bond filmlerini aratmayacak şekilde ve özellikte olanlarda var. Örneğin mouse şeklindeki ortam dinleme cihazı bilgisayarın yanında kimse şüphelenmeden özel alıcısı sayesinde bulunduğu ortam dinlenebiliyor. Mouse ya da bilgisayar klavyesi görünümlü dinleme cihazı, KDV hariç 740 dolardan satılırken, kravat şeklinde gizli kameralar ise bin dolardan satılıyor. Cep telefonuna monte edilen bir cihaz ve program sayesinde dünyanın her yerinden GSM şebekesi üzerinden dinleme sağlayabilen profesyonel setler ise cep telefonu markasına 2 bin 500 ile 2bin 700 dolar arasında fiyattan müşterilere sunuluyor. Telefon makinelerine bağlanan ve bütün telefon konuşmalarının dinlenmesini ve kaydedilmesini sağlayan casusluk ürünleri de internet üzerinden 170 YTL'den satın alınabiliyor. 
İnternet üzerinde satılan casus dinleme ve görüntü kayıt sistemlerini satın alanlara şu yasal uyarı da yapılıyor:
"Cihazın kullanımı ile ilgili olarak, uygunsuz kullanım hallerinde (tehdit, şantaj) doğabilecek yasal sorumluluk kullanıcıya aittir. Bu tür uygulamalar ile üçüncü şahıslara yönelik kullanımların suç teşkil edebileceğini unutmayınız. Bu tip uygulamalardan üretici firma, ithalatçı firma ve pazarlamacı firma sorumlu tutulamaz. Alıcı siparişi ile birlikte bu şartları kabul etmiş sayılır."

Kaynak:Balıkesir İHA: 

Casuskulaklari.blogspot.com Hakkında.


Blogum ilk yayınından bu güne , Casus kulaklık Micro ortam dinleme cihazı ve Güncel Teknoloji haberleri ve Ürünlerini , tüm blogger kullanıcılarına ulaştırmak için Sizlerleyim bu süre içinde...Lütfen Eklenen konu Makale vb Ürünler hakkında Bilgilerinizi Düşünce ve Fikirlerinizi Belirtiniz..

Bizi Facebook ve Twitter üzerinden de takip edebilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder